Jesteś tutaj

Uczniowie ZS w Suszu na targach w Ostródzie

Grupa uczniów klas ITE/TŻ, II TE/TŻ, III TŻ, IV TE, I TL, I KW, II KW i III KW Zespołu Szkół w Suszu wzięła udział 26 kwietnia 2017 roku w wycieczce na Expo Mazury w Ostródzie MAZURYHoReCa. Uczniowie mieli okazję obejrzeć prezentację szerokiej oferty produktów, akcesoriów, usług dla gastronomii i hoteli, spotkania producentów, dystrybutorów, dostawców, przedstawicieli wiodących firm z Polski i zagranicy. Była to również okazja do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami oraz trendami w branży gastronomicznej i hotelarskiej. Podczas Mazury HoReCa 2017 odbyły się konkursy kulinarne dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych: Zielona Budka Master Challenge, Gęsina w Restauracji, Drób na Polskim Stole. Znani szefowie kuchni poprowadzili pokazy kulinarne w strefie live cooking. Prowadzącym targi i konkursy kulinarne był Karol Okrasa.

Info. Małgorzata Cantop, Marta Galicka, Barbara Kawicka