Jesteś tutaj

Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2022/2023

Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2022/2023

klas programowo najwyższych w technikum w Zespole Szkół im. Ireny

Kosmowskiej w Suszu dnia 28 kwietnia 2023 roku godzina 11:00


Przybyli goście:

Wiceburmistrz Susza – Lucyna Górnik

Stanisław Julian Blonkowski - przewodniczący Rady Miejskiej w Suszu

Dyrektor Centrum Sportu i Rekreacji w Suszu Jarosław Piechotka

Wiceprzewodnicząca Rady Powiatu Iławskiego Regina Szpindler

Prezes Zakładu Usług Komunalnych Zdzisław Zdzichowski

Kierownik Środowiskowego Domu Samopomocy Beata Rogala

Kierownik Warsztatów Terapii Zajęciowej w Suszu Paweł Młynarczyk- żona w zastępstwie

Komisariatu w Suszu podkomisarz Mirosław Malinowski

SOK Susz pani Sylwia Zielińska, pani Karina Kulesza, specjalista ds. marketingu terytorialnego

Rada Rodziców

 

28 kwietnia 2023 roku edukację skończyli ostatni absolwenci gimnazjum , którzy rozpoczęli edukację w 4 letnim technikum . To 35 uczniów , absolwentów ostatniego rocznika czteroletnich techników. Tegoroczni absolwenci to uczniowie Technikum Ekonomicznego , Informatycznego Technikum Żywienia i Usług gastronomicznych oraz technikum Logistycznego. 4 uczniów otrzymało świadectwa z wyróżnieniem (biało-czerwonym paskiem) oraz 6 uczniów dyplomy za dobre wyniki w nauce. Rodzice wyróżnionych uczniów , odbierali listy gratulacyjne z rąk Pani dyrektor Beaty Szczepaniak-Furman. Burmistrz Susza ufundował trzy statuetki dla wybitnych sportowców , którzy w ciągu czteroletniej edukacji reprezentowali szkołę i miasto na arenach sportowych. Podsumowano sportowy tydzień i Mistrzostwa Szkoły w grach zespołowych i konkurencjach indywidualnych. Uczniowie otrzymali „IRENKI” w różnych kategoriach przyznawane przez społeczność uczniowską. Na uroczystości wystąpili śpiewający i grający na instrumentach uczniowie Zespołu Szkół im. Ireny Kosmowskiej w Suszu.


Dyrektor pogratulowała uczniom, którzy otrzymali dyplom uzyskując tytuł technika logistyka (najwyższa 95 % zdawalność), technika informatyka i ekonomisty oraz żywienia i usług gastronomicznych. Absolwenci uzyskali zdawalność na poziomie 83 %.