Serwis internetowy Gmina Susz
Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2022/2023
Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2022/2023
klas programowo najwyższych w technikum w Zespole Szkół im. Ireny
Kosmowskiej w Suszu dnia 28 kwietnia 2023 roku godzina 11:00
Przybyli goście:
Wiceburmistrz Susza – Lucyna Górnik
Stanisław Julian Blonkowski - przewodniczący Rady Miejskiej w Suszu
Dyrektor Centrum Sportu i Rekreacji w Suszu Jarosław Piechotka
Wiceprzewodnicząca Rady Powiatu Iławskiego Regina Szpindler
Prezes Zakładu Usług Komunalnych Zdzisław Zdzichowski
Kierownik Środowiskowego Domu Samopomocy Beata Rogala
Kierownik Warsztatów Terapii Zajęciowej w Suszu Paweł Młynarczyk- żona w zastępstwie
Komisariatu w Suszu podkomisarz Mirosław Malinowski
SOK Susz pani Sylwia Zielińska, pani Karina Kulesza, specjalista ds. marketingu terytorialnego
Rada Rodziców
28 kwietnia 2023 roku edukację skończyli ostatni absolwenci gimnazjum , którzy rozpoczęli edukację w 4 letnim technikum . To 35 uczniów , absolwentów ostatniego rocznika czteroletnich techników. Tegoroczni absolwenci to uczniowie Technikum Ekonomicznego , Informatycznego Technikum Żywienia i Usług gastronomicznych oraz technikum Logistycznego. 4 uczniów otrzymało świadectwa z wyróżnieniem (biało-czerwonym paskiem) oraz 6 uczniów dyplomy za dobre wyniki w nauce. Rodzice wyróżnionych uczniów , odbierali listy gratulacyjne z rąk Pani dyrektor Beaty Szczepaniak-Furman. Burmistrz Susza ufundował trzy statuetki dla wybitnych sportowców , którzy w ciągu czteroletniej edukacji reprezentowali szkołę i miasto na arenach sportowych. Podsumowano sportowy tydzień i Mistrzostwa Szkoły w grach zespołowych i konkurencjach indywidualnych. Uczniowie otrzymali „IRENKI” w różnych kategoriach przyznawane przez społeczność uczniowską. Na uroczystości wystąpili śpiewający i grający na instrumentach uczniowie Zespołu Szkół im. Ireny Kosmowskiej w Suszu.
Dyrektor pogratulowała uczniom, którzy otrzymali dyplom uzyskując tytuł technika logistyka (najwyższa 95 % zdawalność), technika informatyka i ekonomisty oraz żywienia i usług gastronomicznych. Absolwenci uzyskali zdawalność na poziomie 83 %.